14. 02. 2016.

Turnaj MP na Dařboži 2/2016


Mladší přípravka se v sobotu 13.2. v 14h zúčastnila posledního se série zimních turnajů na Dařboži tentokrát v režii Pecerad. Turnaje ze zúčastnili týmy FK Fercom Týnec nad Sázavou, TJ JAWA Pecerady, TJ Sokol Neveklov a MINERVA FF.

Turnaj se hrál na dvě kola, systémem každý s každým, na 4+1. Každý tým odehrál 6 zápasů v délce 12-ti minut. Tentokrát si zahráli hráči ročníků 2008/2009.

Naše účast na turnaji byla ještě pár hodin před začátkem turnaje nejistá, mladší přípravka se již 14 dní potýká s velkou marodkou a navíc Kačka P. (8 branek) hrající v dresu Pecerad tentokrát hájila barvy MINERVY FF. Na poslední chvíli byli povoláni poslední zdraví hráči, které ještě doplnil hráč předpřípravky Tomáš J. Podobné problémy jako mi řešila i MINERVA FF, která na turnaj dorazila statečně se čtyřmi děvčaty, která celý turnaj odehrála bez střídání a jejich branku pomáhali strážit střídavě brankáři Pecerad a Týnce.


Pecerady x Týnec

V prvním zápase nás Týnec přehrál a zaslouženě zvítězil. Do druhého zápasu nastoupili hráči jako vyměnění, oplatili soupeři porážku a zaslouženě vyhráli.

Pecerady x MINERVA FF

Dvojzápas s MINERVOU byl jako přes kopírák zápasů s Týncem. V prvním zápase nás MINERVA FF jasně přehrála a zvítězila vysokým skóre. Do druhého zápasu nastoupili hráči opět jako vyměnění, oplatili soupeřkám porážku a znovu zaslouženě vyhráli.

Pecerady x Neveklov

I přesto, že dvojzápas s Neveklovem hráči vyhráli, museli celou dobu bojovat o každý míč a nejednou tahat míč z vlastní branky.


Turnaj byl neuvěřitelně vyrovnaný a i přesto, že se hráčům Neveklova nepodařilo uhrát bod, statečně bojovali a soupeřům nic nedarovali, velký podíl na tom měli oba jejich brankáři.

Konečné pořadí:
1. MINERVA FF 12b
2. FK Fercom Týnec nad Sázavou 12b
3. TJ JAWA Pecerady 12b
4. TJ Sokol Neveklov 0b

Naše sestava: Matyáš B. (6 branek) , Radek D. (G, C), Lukáš K., Adam S. (6 branek), Sebastian F. (1 branka), Tomáš J.,  Filip N. (6 branek)


Turnaj byl pro mě obrovské překvapení a ukázal jakou změnou mohou projít hráči během několika málo zápasů. Po nervózním začátku jsme v prvních dvou zápasech jasně prohráli, ale v následujících čtyřech s přehledem zvítězili.

Velkým problémem byla na začátku turnaje pozice brankáře, žádný z hráčů kteří byli na turnaji neměl zkušenosti s rolí brankáře, volba padla na Radka D. a Filipa N.. Na první dva zápasy turnaje s Týncem a s MINERVOU se v brance vystřídali a oba zápasy jsme prohráli. Do třetího zápasu se do branky již nikomu nechtělo a nelehkého úkolu se znovu zhostil Radek D., v zápase se nám podařilo zvítězit, brankář měl pár dobrých zákroků a začalo ho to bavit. Radek D. již do branky nikoho dalšího nepustil a jako brankář odchytal i několik zápasů za MINERVU. Svým nečekaným výkonem v brance, kdy v posledních zápasech kontroloval hru z poloviny hřiště, vybíhal do útočících soupeřů, nabíhal na rozehrávané rohy a rozehrával míče na obránce si řekl i přes pár chyb o jasnou pozici brankářské jedničky v MP a trenérům zamotal hlavu.

Stejně jako brankáře nastartoval třetí zápas i ostatní hráčem, kteří se dostali najednou do herní pohody. Útočníci začali napadat rozehrávku soupeře a nenechali jejich obránce hrát, obránci s přehledem likvidovali šance útočníků a sami se pouštěli do útočení. Všichni dělali kličky, nahrávali, nevypouštěli souboje, stříleli na branku. Předvedli i pár překvapivých kombinací. Neztratil se mezi nimi ani nováček Tomáš J.. K ideálnímu stavu nám chybělo jen víc zvedat hlavu, zrychlit pohyb po kličkách a nabíhat si pro míč do volného prostoru, ale na tohle vše mají hráči ještě čas.

Všichni hráči předvedli na turnaji neuvěřitelný výkon a parádní obrat, za který jim zaslouží velká pochvala.

« z 2 »